Випробування харчової продукції
Загальна інформація
Підрозділи Випробувального центру ДП „ІВАНО-ФРАНКІВСЬКСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ” проводять наступні випробування:
Підрозділ фізико-хімічних випробувань проводить визначення показників якості продуктів харчування та продовольчої сировини (вміст вологи, жиру, білку, вуглеводів, солі, кислоти, консервантів, цукру, сухих речовин, і т. ін.) з метою підтвердження її відповідності вимогам нормативної документації.
Підрозділ радіологічних випробувань проводить визначення вмісту радіонуклідів в продуктах харчування, воді, продовольчій сировині і будівельних матеріалах.
Підрозділ хроматографічних випробувань проводить визначення вмісту хлор- та фосфорорганіних пестицидів, вмісту мікродомішок в продуктах харчування, продовольчій сировині, ідентифікація коньяків і бренді з метою виявлення фальсифікованої продукції, визначення вмісту гістаміну, мікотоксинів, вітамінів, гормональних препаратів.
Підрозділ токсикологічних випробувань проводить визначення вмісту солей важких металів (свинцю, алюміній, бор, барій, кадмію, цинку, заліза, ртуті, міді) миш'яку, а також при необхідності хрому, нікелю, молібдену, магнію, марганцю, селену і т. ін в продуктах харчування, продовольчій сировині, дитячих іграшках.
Мікробіологічна лабораторія проводить випробування харчових продуктів, продовольчої сировини, мийних засобів за показниками:
- Санітарно-показові мікроорганізми: визначення мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів, бактерії групи кишкової палички (коліформ).
- Потенційно-патогенних мікроорганізмів: кишкова паличка (E.coli), коагулазопозитивний стафілокок, бактерії родини Proteus, ентерококи, сульфітредукуючі клостридії, Bacillus cereus, Pseudomonas aeruginosa (синьо гнійна паличка).
- Патогенні мікроорганізми у тому числі сальмонела, лістерія.
- Мікроорганізми мікробіологічної стабільності продукту: дріжджі і плісняві гриби.
- Лабораторія також проводить випробування з визначення санітарно-показових вірусів –коліфагів ( кишкових бактеріофагів), молочнокислих мікроорганізмів, парагемолітичних вібріонів, визначення вмісту залишкових кількостей антибіотиків в продуктах тваринництва.
Генетична лабораторія, в якій проводиться якісне та кількісне визначення вмісту генетично модифікованих організмів в харчових продуктах та сільськогосподарській сировині.
Сертифікати, свідоцтва, ліцензії
Атестастат про акредитацію - № 20098
Документи
Перелік випробувань (досліджень), які необхідні для експорту продукції
Підрозділи, що надають послугу:
Випробувальний центр
Випробувальний центр (ВЦ) ДП „ІВАНО-ФРАНКІВСЬКСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ" акредитований Національним агентством з акредитації України на технічну компетентність та незалежність у відповідності до вимог ДСТУ ISO 17025:2017 (атестат акредитації № 20098 від 20.06.2019 р.), має право на використання Знаку ILAC MRA у поєднанні з національним знаком акредитації, що надає докази високого рівня проведення випробувань та визнання результатів нашої роботи (протоколів випробувань) на європейському рівні. Випробувальна база та кваліфікація персоналу випробувального центру дозволяє бути одним з провідних підрозділів ДП „ІВАНО-ФРАНКІВСЬКСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ", що контролює якість та безпеку продукції в західному регіоні.
Керівник підрозділу:
Стасів Тетяна Геннадіївна
м. Івано-Франківськ, вул. Вовчинецька, 127
(0342)535640