24.01.2020 - Система НАССР в харчоблоках медичних закладів

Система НАССР в харчоблоках медичних закладів

21 січня 2020 року в КНП \"Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради\" фахівцями відділу систем управління ДП \"Івано-Франківськстандартметрологія\" проведено семінар з питань впровадження системи НАССР в харчоблоці закладу (НАССР – це аналіз небезпечних чинників та контроль у критичних точках). В семінарі взяли участь працівники харчоблоку, а також працівники, відповідальні за організацію харчування пацієнтів даного закладу.

Під час навчання було розглянуто гігієнічні вимоги до організації процесу приготування та видачі страв; зберігання сировини, роботи з постачальниками; правил особистої гігієни; контролю шкідників; санітарної обробки харчоблоку, порядку використання миючих та дезінфікуючих засобів.

Під час семінару-тренінгу важливу увагу приділили питанню щодо навчання персоналу у сфері безпечності харчових продуктів. Успішне функціонування системи НАССР можливе за умови особистої відповідальності працівників, усвідомленні кожного, яким чином його діяльність впливає на безпечність страв, дієвого контролю з боку керівництва закладу.

Згідно з вимогами Закону України \"Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів\" з 20 вересня 2019 року є обов\'язковою наявність системи НАССР в харчоблоці. А оскільки реформа вторинної ланки системи охорони здоров\'я активно розпочинається 01 квітня 2020 року, то застосування практичних підходів та навиків до розробляння та впроваджування системи НАССР для харчоблоку медичного закладу є необхідною умовою його результативної та ефективної діяльності.




Повернутися до списку »»