07.12.2018 - Змінюються правила маркування харчових продуктів

Змінюються правила маркування харчових продуктів

Відповідний законопроект «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (проект № 8450), який допоможе споживачам дізнатися чи піддавався харчовий продукт розморожування, чи є в ньому алергени тощо, прийнятий Верховною Радою України.

Закон зобов'язує розміщувати на фасованих харчових продуктах такую ??інформацію:

назва харчового продукту;

перелік інгредієнтів;

будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для переробки, які викликають алергічні реакції або непереносимість, і використовуються у виробництві або приготуванні харчового продукту і залишаються в готовому продукті, навіть у зміненій формі;

кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів;

кількість харчового продукту в установлених одиницях виміру;

мінімальний термін придатності або дата «вжити до»;

будь-які особливі умови зберігання і / або умови використання (у разі необхідності);

найменування і місцезнаходження оператора ринку, який відповідає за інформацію про харчовий продукт; а для імпортованих харчових продуктів - найменування і місцезнаходження імпортера;

країна походження або місце походження (стосовно м'яса або продуктів назва яких може ввести в оману щодо країни походження);

інструкція з використання - у випадках, коли відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту;

для напоїв з вмістом спирту етилового понад 1,2 відсотка об'ємних одиниць - фактичний зміст спирту в напої;

інформація про поживну цінність харчового продукту.

Забороняється використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо в частині властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання, а також в частині приписування харчових продуктів лікувальних властивостей. Вказана заборона поширюється також на рекламу і уявлення харчових продуктів.

Законопроект № 8450 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»  >>>




Повернутися до списку »»