19.09.2018 - прийнятий національний стандарт, що містить настанови щодо розроблення і поставлення на виробництво

Прийнятий національний стандарт, що містить настанови щодо розроблення і поставлення на виробництво нових та новітніх харчових продуктів


Новітній харчовий продукт  це такий  харчовий продукт, який суттєво відрізняється від звичайних харчових продуктів, що присутні на ринку та який повинен бути оцінений з точки зору його впливу на здоров’я споживача.

В Україні згідно з наказом ДП «УкрНДНЦ» від 17 вересня 2018 р. № 316 «Про прийняття та скасування національних нормативних документів» прийнятий національний стандарт ДСТУ 3946:2018 «Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Настанови щодо розроблення і поставлення на виробництво нових та новітніх харчових продуктів».

Документ прийнятий на заміну ДСТУ 3946–2000 «Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Основні положення» і набуває чинності з 01 жовтня 2019 року.




Повернутися до списку »»